Innstilling fra næringskomiteen om landbruks- og matpolitikken. Velkommen til bords
Dette dokument
- Innst. 234 S (2011–2012)
- Kildedok: Meld. St. 9 (2011–2012)
- Dato: 27.03.2012
- Utgiver: næringskomiteen
- Sidetall: 64
Tilhører sak
Alt om
Innhold
- 1. Sammendrag
- 1.1 Matproduksjon for framtiden
- 1.2 Trygg mat og god dyrevelferd
- 1.3 Konkurransedyktige og bærekraftige verdikjeder for mat
- 1.4 Matmangfold og næringsutvikling
- 1.5 Konkurransedyktige og bærekraftige verdikjeder for skog og tre
- 1.6 Reindriftsnæringen
- 1.7 Et løft for bygdenæringer
- 1.8 Miljø- og arealressurser i landbruket
- 1.9 Eiendoms- og bosettingspolitikk
- 1.10 Rekruttering, kunnskap og innovasjon
- 1.11 Forenkling og forvaltning
- 2. Komiteens merknader
- 2.1 Om virkemidlene for å nå målene
- 2.2 Matproduksjon for framtida
- 2.3 Matkjedeutvalget
- 2.4 Landbruk over hele landet
- 2.5 Arktisk landbruk og fjellandbruket
- 2.6 Grøntsektoren
- 2.7 Konkurransedyktige verdikjeder
- 2.8 Korn- og kraftfôrpolitikken
- 2.9 Inntekter og investeringer
- 2.10 Fondsavsetninger i næringsvirksomhet
- 2.11 Skattemessige avskrivinger i nærings-virksomhet
- 2.12 Jordbruksavtalen
- 2.13 Markedsregulering
- 2.14 Bærekraftig matproduksjon i jordbruket
- 2.15 Matavfall
- 2.16 Rovvilt
- 2.17 Jordvern
- 2.18 Rekruttering, kunnskap og innovasjon
- 2.19 Bioøkonomien
- 2.20 Næringsmiddelindustriens konkurransekraft
- 2.21 Mattrygghet, dyrevelferd, dyrehelse
- 2.22 Pelsdyrnæringen
- 2.23 Reindrifta
- 2.24 Skog
- 2.25 Bioenergisatsing i landbruket
- 2.26 Eiendoms- og bosettingspolitikken
- 2.27 Næringsutvikling
- 2.28 Birøkt
- 2.29 Strukturutvikling og spesialisering
- 2.30 Virkemidler overfor næringsmiddel-industrien
- 2.31 Forholdet mellom målprismodell og volummodell
- 2.32 Opplysningsvirksomhet innen landbrukssektoren
- 2.33 Økt produksjon innen kjøtt og storfe
- 2.34 Hest i næring
- 2.35 Driftsfellesskap i landbruket
- 2.36 Grensehandel
- 2.37 Forholdet til kultur- og fortidsminner
- 2.38 Bruk og vern
- 2.39 Forholdet til naturmangfoldet
- 2.40 Grønn turisme
- 2.41 Småskala kraftproduksjon
- 2.42 Lokalprodusert mat- og nisjeproduksjon
- 2.43 Matmerking/sporing
- 2.44 GMO
- 3. Forslag fra mindretall
- 4. Komiteens tilråding
Til Stortinget
Oslo, i næringskomiteen, den 27. mars 2012
Terje Aasland |
Arne L. Haugen |
leder |
ordfører |