Innst. 234 S (2011–2012)
Innhold
1. Sammendrag
1.1 Matproduksjon for framtiden
1.2 Trygg mat og god dyrevelferd
1.3 Konkurransedyktige og bærekraftige
verdikjeder for mat
1.4 Matmangfold og næringsutvikling
1.5 Konkurransedyktige og bærekraftige
verdikjeder for skog og tre
1.6 Reindriftsnæringen
1.7 Et løft for bygdenæringer
1.8 Miljø- og arealressurser i landbruket
1.9 Eiendoms- og bosettingspolitikk
1.10 Rekruttering, kunnskap og innovasjon
1.11 Forenkling og forvaltning
2. Komiteens merknader
2.1 Om virkemidlene for å nå målene
2.2 Matproduksjon for framtida
2.3 Matkjedeutvalget
2.4 Landbruk over hele landet
2.5 Arktisk landbruk og fjellandbruket
2.6 Grøntsektoren
2.7 Konkurransedyktige verdikjeder
2.8 Korn- og kraftfôrpolitikken
2.9 Inntekter og investeringer
2.10 Fondsavsetninger i næringsvirksomhet
2.11 Skattemessige avskrivinger i nærings-virksomhet
2.12 Jordbruksavtalen
2.13 Markedsregulering
2.14 Bærekraftig matproduksjon i jordbruket
2.15 Matavfall
2.16 Rovvilt
2.17 Jordvern
2.18 Rekruttering, kunnskap og innovasjon
2.19 Bioøkonomien
2.20 Næringsmiddelindustriens
konkurransekraft
2.21 Mattrygghet, dyrevelferd, dyrehelse
2.22 Pelsdyrnæringen
2.23 Reindrifta
2.24 Skog
2.25 Bioenergisatsing i landbruket
2.26 Eiendoms- og bosettingspolitikken
2.27 Næringsutvikling
2.28 Birøkt
2.29 Strukturutvikling og spesialisering
2.30 Virkemidler overfor næringsmiddel-industrien
2.31 Forholdet mellom målprismodell og
volummodell
2.32 Opplysningsvirksomhet innen landbrukssektoren
2.33 Økt produksjon innen kjøtt og storfe
2.34 Hest i næring
2.35 Driftsfellesskap i landbruket
2.36 Grensehandel
2.37 Forholdet til kultur- og fortidsminner
2.38 Bruk og vern
2.39 Forholdet til naturmangfoldet
2.40 Grønn turisme
2.41 Småskala kraftproduksjon
2.42 Lokalprodusert mat- og nisjeproduksjon
2.43 Matmerking/sporing
2.44 GMO
3. Forslag fra mindretall
4. Komiteens tilråding