Aker Brygge og Oslo Rådhus. Foto: Daniel78/Wikimedia Commons.

Aker Brygge og Oslo Rådhus. Foto: Daniel78/Wikimedia Commons.

Oslo

For stortingsperioden 2021–2025 er det valgt inn 20 representanter fra Oslo.

Representantene er fordelt på følgende partier: Høyre (5), Sosialistisk Venstreparti (3), Arbeiderpartiet (4), Venstre (3), Miljøpartiet De Grønne (2), Rødt (2) og Fremskrittspartiet (1).

I Grunnloven står det at Norge har 19 valgdistrikter. I valgloven er disse listet opp, og de samsvarer med fylkesinndelingen i Norge før regionreformen.

Innvalgte og fast møtende representanter

5 siste spørsmål til statsrådene fra valgdistriktets representanter

  • Skriftlig spørsmål fra Cato Brunvand Ellingsen (SV) til kommunal- og distriktsministeren

    Kan statsråden love at det ikke innføres regler som innebærer at en må anvende BankID som identitet før eID for alle er innført, og hvor lenge må personer som i dag er uten BankID måtte vente før de kan få like digitale muligheter som alle andre?
  • Skriftlig spørsmål fra Guri Melby (V) til næringsministeren

    Det regjeringsoppnevnte EØS-utvalget anbefaler at norske myndigheter aktivt bør delta i europeiske diskusjoner om behovet for støtte til industri og næringsliv, for å påvirke til at felles løsninger ivaretar norsk forsyningssikkerhet og konkurransedyktighet. Kan statsråden redegjøre for hvilke konsekvenser norsk utenforskap i Europa får for Norges forsyningssikkerhet og norsk industri og næringslivs konkurransedyktighet?
  • Skriftlig spørsmål fra Marian Hussein (SV) til helse- og omsorgsministeren

    Hva gjør statsråden for å forhindre at lederne i helseforetakene sløser bort millioner på dyre leiekontrakter, samtidig som de ansatte bes om å kutte kostnader?
  • Skriftlig spørsmål fra Ola Elvestuen (V) til energiministeren

    Når kan vi forvente at regjeringen implementerer energieffektiviseringsdirektivet?
  • Skriftlig spørsmål fra Ola Elvestuen (V) til klima- og miljøministeren

    I 2019 inngikk Norge en juridisk forpliktende klimaavtale med EU. I etterkant av dette oppdaterte EU sitt klimamål. EU har i tillegg oppdatert sitt klimaregelverk gjennom bl.a. Klar for 55 og RePowerEU. EØS-utvalgets flertall mener at Norge bør videreføre klimasamarbeidet med EU fram mot 2050 og at det raskt må avklares om klimaavtalen skal oppdateres og videreføres. Norge bør dessuten jobbe for at EØS-relevant miljøregelverk fra EU raskt tas inn i EØS-avtalen. Når kan vi forvente at regjeringen oppdaterer klimaavtalen med EU?

Representantforslag fremmet av valgdistriktets representanter

Se alle