Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Rapport fra Menneskerettighetsutvalget om menneskerettigheter i Grunnloven

Dokument 16 (2011-2012), Innst. 169 S (2012-2013)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra Utvalg og kommisjonerSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 18.12.2012Innst. 169 S (2012-2013)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Rapport fra Menneskerettighetsutvalget om menneskerettigheter i Grunnloven. Komiteen viser i sin innstillling til at den som komité ikke har kunnet fremsette grunnlovsforslag på bakgrunn av forslagene i Dokument 16, men at det i Dokument 12 (2011-2012) er fremsatt til sammen ti forslag om grunnlovfesting av menneskrettigheter, som er basert på forslagene i Dokument 16, supplert med faglige innspill fra eksterne aktører og tidligere fremsatte grunnlovsforslag. De fleste forslagene er fremmet i flere alternativer. Samtlige av forslagene fra Menneskerettighetsutvalget er formelt fremsatt av en tverrpolitisk gruppe representanter. Det er imidlertid presisert at det ikke er gitt at alle forslagsstillerne stiller seg bak samtlige bestemmelser eller alternativer. Grunnlovsforslagene som er fremsatt, vil bli behandlet av det neste Stortinget i løpet av de tre første sesjonene i valgperioden.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 18.12.2012

    Behandlet i Stortinget: 18.03.2013