Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 16. november 2010 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokument: 

Sak nr. 8 [13:59:57]

Innstilling fra justiskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Anders B. Werp, André Oktay Dahl, Ingjerd Schou, Michael Tetzschner og Arve Kambe om strategi og tiltak for å bekjempe organisert kriminalitet

Talarar

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten er det satt fram i alt sju forslag. Det er forslagene nr. 1–7, fra Morten Ørsal Johansen på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre.

Det voteres over forslag nr. 4, fra Fremskrittspartiet og Høyre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen etablere egne avdelinger for utenlandske statsborgere som er knyttet til organisert kriminalitet og som sitter i varetekt eller som soner en dom i norske fengsler.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 56 mot 38 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.17.53)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 1–3 og 5–7, fra Fremskrittspartiet og Høyre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen utarbeide en helhetlig strategi for bekjempelse av organisert kriminalitet som involverer relevante departementer i et forpliktende samarbeid.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen opprette en fast faggruppe i Justis- og politidepartementet som har som én av sine arbeidsoppgaver å tilrettelegge for bedre justissamarbeid med EU. Soningsoverføring, informasjonsutveksling, problemstillinger knyttet til felles utfordringer med organisert kriminalitet og omreisende kriminelle er områder faggruppen skal ivareta.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber regjeringen om at det foretas en gjennomgang av om lovverket er tilpasset å møte de brede og tunge utfordringene som organisert kriminalitet stiller Norge overfor. Herunder hvordan håndhevelsen av utvisningsvedtak skal bli mer effektivt iverksatt, og regelverket for bedre informasjonsbeskyttelse og vern av politiets informanter.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber regjeringen utarbeide en strategi for å forebygge rekruttering av unge inn i kriminelle miljøer og gjenger.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber regjeringen utarbeide en veiledende handlingsplan med konkrete tiltak for kommuner som har utfordringer med organisert kriminalitet. Handlingsplanen bør omhandle hele spekteret av lokalpolitiske virkemidler i kampen mot den organiserte kriminaliteten.»

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber regjeringen følge opp de kritikkverdige funn som fremgår av Riksrevisjonens Dokument 3:10 (2009–2010).»

Kristelig Folkeparti har varslet at de vil støtte forslagene.

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 51 mot 44 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.18.18)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8: 137 S (2009–2010) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Anders B. Werp, André Oktay Dahl, Ingjerd Schou, Michael Tetzschner og Arve Kambe om strategi og tiltak for å bekjempe organisert kriminalitet – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.