Søk

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Jan Bøhler, Stine Renate Håheim, Stein Erik Lauvås, Helga Pedersen og Eirin Sund, fra Høyre, Frank J. Jenssen, Mudassar Kapur, Bjørn Lødemel og Ingjerd Schou, fra Fremskrittspartiet, Peter N. Myhre og lederen Helge André Njåstad, fra Kristelig Folkeparti, Marie Ljones Brekke, fra Senterpartiet, Heidi Greni, fra Venstre, Iren Opdahl, og fra Sosialistisk Venstreparti, Karin Andersen, viser til Prop. 134 L (2015 2016) om endringar i burettslagslova mv. (omfanget av legalpanteretten).

Komiteen viser til at regjeringen i proposisjonen foreslår å presisere rekkevidden av panteretten etter at Høyesteretts ankeutvalg i november 2015 skapte usikkerhet om rekkevidden av legalpanteretten.

Komiteen viser til at regjeringen foreslår endringer i burettslagslova og eigarseksjonslova som presiserer at panteretten også omfatter krav på felleskostnader som skulle vært betalt etter at det har kommet inn krav til myndighetene om tvangsdekning.

Komiteen viser til at forslaget har vært på høring, og at det i høringen var bred enighet om behovet for en klargjøring av lovverket.