Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Aker Brygge og Oslo Rådhus. Foto: Daniel78/Wikimedia Commons.

Oslo

For stortingsperioden 2021–2025 er det valgt inn 20 representanter fra Oslo.

Representantene er fordelt på følgende partier: Høyre (5), Sosialistisk Venstreparti (3), Arbeiderpartiet (4), Venstre (3), Miljøpartiet De Grønne (2), Rødt (2) og Fremskrittspartiet (1).

I Grunnloven står det at Norge har 19 valgdistrikter. I valgloven er disse listet opp, og de samsvarer med fylkesinndelingen i Norge før regionreformen.

Innvalgte og fast møtende representanter

5 siste spørsmål til statsrådene fra valgdistriktets representanter

  • Skriftlig spørsmål fra Andreas Sjalg Unneland (SV) til justis- og beredskapsministeren

    Hva er status for evalueringen av voldserstatningsloven, og hvordan vil man i evalueringen og oppfølgingen av denne sørge for at alle hull i voldserstatningslovgivningen blir tettet, for eksempel saker der skadevolder er død eller ukjent og det søkes om voldserstatning eller en tilleggserstatning?

  • Skriftlig spørsmål fra Andreas Sjalg Unneland (SV) til digitaliserings- og forvaltningsministeren

    Viktige initiativer som Standard Lab og den regulatoriske sandkassa er satt på pause, samtidig som den nye arkivloven fortsatt ikke er på plass. Samtidig har en ny NOU om deling av offentlige data blitt publisert, og det pågår arbeid med en ny datadelingslov som omfatter områder som tidligere lå under Arkivverket, uten at Arkivverket har vært involvert. Hvordan vurderer regjeringen sammenhengen mellom informasjonsforvaltning, datadeling og arkiv, og hva er regjeringens syn på at disse områdene styres av ulike departementer?

  • Skriftlig spørsmål fra Nikolai Astrup (H) til utenriksministeren

    Hvilke konkrete nasjonale interesser er det regjeringen mener blir utfordret av elmarkedsdirektivet, elmarkedsforordningen, Acer-forordningen, styringsforordningen og risikoberedskapsforordningen, og som rettferdiggjør at regjeringen vil avvise disse rettsaktene på ubestemt tid med de konsekvensene det kan ha for EØS-avtalen og samarbeidet med EU over tid?

  • Skriftlig spørsmål fra Rasmus Hansson (MDG) til statsministeren

    Trump har nå fryst bistand til Ukraina via USAID. Konsekvensen er at sivilsamfunnet er rammet av flere kutt, og at organisasjoner som bl.a. arbeider med rehabilitering av soldater er usikre på om de kan fortsette sitt arbeid. Statsministeren sa 23.01 på en pressekonferanse at Norge og andre land må gjøre mer om USA svekker sin hjelp. Vil regjeringen signalisere til Ukraina at Norge umiddelbart vil bidra til å dekke inn fryst bistand, og vil regjeringen åpne for å øke rammen for 2025 på 35mrd som følge av mindre støtte fra USA?

  • Skriftlig spørsmål fra Rasmus Hansson (MDG) til energiministeren

    Regjeringens nye strømstøttepakke ser ut til å svekke insentivene for energieffektivisering. Mener statsråden at det fortsatt er mulig å nå målet vedtatt av Stortinget i juni 2024 om å redusere strømforbruket i bygg med 10 TWh i 2030 sammenlignet med 2015, og hvilke tiltak vil statsråden sette inn for å motvirke negativ effektiviseringseffekt av strømstøttepakken?

Representantforslag fremmet av valgdistriktets representanter

Se alle
: