Stortinget - Møte tirsdag den 29. november 2016

Dato: 29.11.2016
President: Olemic Thommessen

Innhold

Sak nr. 6 [15:25:21]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om Endringer i yrkestransportloven og lov om offentlige anskaffelser (forskrift om miljøkrav) (Innst. 41 L (2016–2017), jf. Prop. 129 L (2015–2016))

Talere

Eirik Sivertsen (A) [] (ordfører for saken): Det er en samlet komité som står bak innstillingen, så jeg har ikke tatt ordet til saken som sådan, men i forbindelse med proposisjonen ble det oppdaget to feil i lovteksten etter forrige gang Stortinget behandlet dette. Det er foreslått rettet opp i denne saken av komiteen, men som saksordfører gjorde jeg en sondering med presidentskapet om framgangsmåten for dette. Så jeg har behov for å knytte noen merknader til dette, fordi det er slik, som presidenten nok er klar over, at Stortingets forretningsorden sier at komiteene ikke kan behandle andre saker enn det som er oversendt komiteen.

Det kan forstås på en slik måte at forslag som fremmes i en sak, må ligge innenfor sakens ramme, f.eks. at man ikke tar inn og retter opp lovbestemmelser i én lov i en annen lov. I denne saken dreier det seg om rettelser i samme lov som ligger til behandling, altså anskaffelsesloven. Det er likevel slik at det er en tydelig avgrensning her i hva saken handler om. Jeg oppfatter likevel at dette ligger innenfor rammen for hva som kunne være tillatt, men ba om ordet for å gjøre oppmerksom på dette, slik at komiteen ved framtidige inkurier, i den grad de måtte oppstå, kanskje sørger for å gjøre dette på en forbilledlig, formell måte.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 6.