Vedlegg 3: Brev fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet v/statsråden til arbeids- og sosialkomiteen, datert 16. oktober 2007

Spørsmål om Ot.prp. nr. 70 (2006-2007) Om lov om endringer i sosialtjensteloven og i enkelte andre lover - Yrkesskadedekning for personer på kvalifiseringsprogram

Jeg viser til brev av 8. oktober 2007 med spørsmål om yrkesskadedekning for personer på kvalifiseringsprogram.

Med hensyn til yrkesskadedekning legges det i lovforslaget opp til likebehandling av deltakere på kvalifiseringsprogram og deltakere på program i henhold til introduksjonsloven. Vi viser til forslaget om endring av lov om folketrygd § 13-11 første ledd første punktum i Ot.prp. nr. 70 (2006-2007).

Personer på kvalifiseringsprogram vil ha yrkesskadedekning under deltakelse på arbeidsrettede tiltak og arbeidssøking, samt andre tiltak som kan være med å støtte opp under og forberede overgang til arbeid. Med andre tiltak menes opplæringstiltak, motivasjonstrening, mestringstrening og lignende.

Yrkesskadedekning vil imidlertid ikke gjelde under helsehjelp, egentrening mv., som det vil kunne settes av tid til i programmet og som vil inngå i en individuell plan. Vi viser i denne sammenheng til lovforslaget § 5A-2 annet ledd annet punktum.