Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

OSSEs spesialkoordinator Arta Dade, leder for OSSE PAs valgobservatører Geir Jørgen Bekkevold og leder for ODIHRs valgobservasjon Douglas Wake. Foto: Stortinget

Observerte presidentvalget i Moldova

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) ledet observatørene fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSE) Parlamentarikerforsamling til andre runde av presidentvalget i Moldova 13. november.

– Moldova har, som alle andre medlemsland i OSSE, sluttet seg til prinsippene for frie og rettferdige valg. Det er vår rolle å observere hvorvidt valget gjennomføres i tråd med disse prinsippene, sier Bekkevold.

Rundt 30 parlamentarikere fra mange av medlemslandene i OSSE observerte første og andre runde av presidentvalget i Moldova. Bekkevold ledet delegasjonen og førte ordet på vegne av parlamentarikerforsamlingen under pressekonferansen i etterkant av valget.

– Jeg merker meg at det er noen huller i det juridiske rammeverket når det gjelder gjennomføringen av andre valgrunde, og at det gir for mye rom for tolkning, sa Bekkevold blant annet under den avsluttende pressekonferansen i hovedstaden Chisinau.

Se også

Valgobservatørenes pressemelding
Uttalelse fra valgobservatørene på nettsiden til OSSEs parlamentarikerforsamling

Sist oppdatert: 15.11.2016 09:47
: