Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

OSSEs spesialkoordinator Arta Dade, leder for OSSE PAs valgobservatører Geir Jørgen Bekkevold og leder for ODIHRs valgobservasjon Douglas Wake. Foto: Stortinget

Observerte presidentvalget i Moldova

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) ledet observatørene fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSE) Parlamentarikerforsamling til andre runde av presidentvalget i Moldova 13. november.

– Moldova har, som alle andre medlemsland i OSSE, sluttet seg til prinsippene for frie og rettferdige valg. Det er vår rolle å observere hvorvidt valget gjennomføres i tråd med disse prinsippene, sier Bekkevold.

Rundt 30 parlamentarikere fra mange av medlemslandene i OSSE observerte første og andre runde av presidentvalget i Moldova. Bekkevold ledet delegasjonen og førte ordet på vegne av parlamentarikerforsamlingen under pressekonferansen i etterkant av valget.

– Jeg merker meg at det er noen huller i det juridiske rammeverket når det gjelder gjennomføringen av andre valgrunde, og at det gir for mye rom for tolkning, sa Bekkevold blant annet under den avsluttende pressekonferansen i hovedstaden Chisinau.

Se også

Valgobservatørenes pressemelding
Uttalelse fra valgobservatørene på nettsiden til OSSEs parlamentarikerforsamling

Sist oppdatert: 15.11.2016 09:47
: