Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Fredsprisvinneren besøker Stortinget 11. desember

Vinneren av Nobels fredspris kommer til en TV-sendt samtale på Stortinget 11. desember. Samtalen i vandrehallen blir mellom vinneren, representert ved generalsekretær i OPCW, Ahmet Üzümcü, stortingspresident Olemic Thommessen og lederen av utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt.

Generalsekretær Ahmet Üzümcü representerer nobelprisvinner OPCW. Foto: Wikimedia Commons.

Tradisjonen tro kommer vinneren av Nobels fredspris til Stortinget for å ha samtaler med stortingspresidenten og utenriks- og forsvarskomiteen. I år vil imidlertid samtalen mellom presidenten og komiteen, representert ved komitélederen, finne sted i vandrehallen.

Samtalen starter klokken 10.15 og blir overført direkte på NRK samt andre medier som ønsker det. Christian Borch fra NRK vil være moderator.

– I år vil vi åpne dørene til Stortinget og dele møtet med prisvinneren med offentligheten. Jeg er opptatt av hvilken rolle Stortinget og vi som folkevalgte spiller i arbeidet med å utrydde kjemiske våpen og nedrustning generelt, og ser frem til å ha en åpen samtale med Ahmet Üzümcü om disse spørsmålene, sier stortingspresidenten.

Les pressemelding med praktisk informasjon til media om kjøreplan, adgang, TV-signaler og kontaktpersoner.

Bilder tatt av Stortingets fotograf legges ut på flickr etter seansen i vandrehallen til fri benyttelse mot kreditering: www.flickr.com/stortinget

Sist oppdatert: 11.12.2013 10:24
: