Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Fredsprisvinneren besøker Stortinget 11. desember

Vinneren av Nobels fredspris kommer til en TV-sendt samtale på Stortinget 11. desember. Samtalen i vandrehallen blir mellom vinneren, representert ved generalsekretær i OPCW, Ahmet Üzümcü, stortingspresident Olemic Thommessen og lederen av utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt.

Generalsekretær Ahmet Üzümcü representerer nobelprisvinner OPCW. Foto: Wikimedia Commons.

Tradisjonen tro kommer vinneren av Nobels fredspris til Stortinget for å ha samtaler med stortingspresidenten og utenriks- og forsvarskomiteen. I år vil imidlertid samtalen mellom presidenten og komiteen, representert ved komitélederen, finne sted i vandrehallen.

Samtalen starter klokken 10.15 og blir overført direkte på NRK samt andre medier som ønsker det. Christian Borch fra NRK vil være moderator.

– I år vil vi åpne dørene til Stortinget og dele møtet med prisvinneren med offentligheten. Jeg er opptatt av hvilken rolle Stortinget og vi som folkevalgte spiller i arbeidet med å utrydde kjemiske våpen og nedrustning generelt, og ser frem til å ha en åpen samtale med Ahmet Üzümcü om disse spørsmålene, sier stortingspresidenten.

Les pressemelding med praktisk informasjon til media om kjøreplan, adgang, TV-signaler og kontaktpersoner.

Bilder tatt av Stortingets fotograf legges ut på flickr etter seansen i vandrehallen til fri benyttelse mot kreditering: www.flickr.com/stortinget

Sist oppdatert: 11.12.2013 10:24
: