Nett-TV og videoarkiv

Alle møter i Stortinget og de fleste av komiteenes høringer sendes direkte på Stortingets nett-TV. Sendingene blir også lagret i et videoarkiv.

I videoarkivet gjenfinnes video fra hele møtet kort tid etter at møtet er avsluttet. Høringer fra Høringssal 3 og N-303 blir ikke filmet, og finnes derfor heller ikke videoarkivet.

Videoformater

Nett-tv benytter HLS-strømming. Videoarkivet benytter formatet mp4 (H.264/AAC)

Kompatibilitetsoversikt

Nettleser/OS Nett-tv Videoarkiv
Internet Explorer 11* nei nei
Microsoft Edge ja ja
Opera (nyeste) for PC og Mac ja ja
Firefox (nyeste) for PC og Mac ja ja
Chrome (nyeste) for PC og Mac ja ja
Safari (nyeste) for Mac ja ja
Safari for iOS på iOS 8.1.3 og nyere på iOS 8.1.3 og nyere
Chrome for Android på Android 7 og nyere på Android 7 og nyere

*Internet Explorer 11 er en utdatert nettleser som ikke lenger blir oppdatert av Microsoft og som dessuten har flere sikkerhetsproblemer, og vi har derfor sluttet å støtte denne.

Casting

Verken nett-tv eller videoarkivet blir tilpasset casting (AirPlay og Chromecast). Det betyr at Stortinget ikke tester og tilpasser løsningene for å opprettholde kompatibilitet.

Videreformidling av Stortingets nett-TV

Medier og andre nettsteder som har nett-TV, kan etter avtale videreformidle sendingene fra Stortingets møter og høringer. Les her hvordan du kommer i gang med videreformidling av Stortingets nett-TV.

Nedlasting og gjenbruk av video fra Stortingets nett-TV

Det mulig å laste ned opptak fra stortingssalen og fra høringene i mp4/H.264-format. Kvaliteten er den samme som ved avspilling i videoarkivet. Opptakene kan benyttes fritt mot kreditering.

Stortinget har ikke videoarkiv i kvalitet for gjenbruk i TV-sendinger. TV-kanalene har selv ansvar for å arkivere det de måtte trenge for egne sendinger.

NRK og TV2 har arkivert det som er sendt fra Stortinget på TV. Dette gjelder blant annet muntlige spørretimer og enkelte viktige høringer og debatter.

Reklame

Opptak av stortingsmøter og høringer kan ikke benyttes i reklamesammenheng.


Sist oppdatert: 23.11.2021 11:01