Nett-TV og videoarkiv

Alle møter i Stortinget og de fleste av komiteenes høringer sendes direkte på Stortingets nett-TV. Sendingene blir også lagret i et videoarkiv.

 videoarkivet gjenfinnes video fra hele møtet kort tid etter at møtet er avsluttet. Høringer fra Høringssal 3 og N-303 blir ikke filmet, og finnes derfor heller ikke videoarkivet. 

Videoformater

Nett-tv krever at flash er installert, men fungerer uten flash på Mac med Safari. Hvis du ikke har flash installert på din PC, kan du laste det ned her. iOS-enheter er støttet direkte ved HLS-strømming. Det er noe støtte for enheter med Android, se tabellen nedenfor. Nett-tv støtter Windows 10 Mobile.  Videoarkivet benytter formatet mp4 (H.264) som nå er støttet på de fleste plattformer.

Merk: Flash krever at portene 1935 og 80 i brannmuren i nettverket/hjemmeruter/PC er åpne.

Kompatibilitetsoversikt

Nettleser/OS Nett-tv Videoarkiv
Internet Explorer 11 ja, med flash  ja, med flash
Microsoft Edge ja, med flash  ja
Opera (nyeste) for PC og Mac ja, med flash  ja
Firefox (nyeste) for PC og Mac ja, med flash  ja
Chrome (nyeste) for PC og Mac ja  ja
Safari (nyeste) for Mac  ja, med flash  ja
Safari for iOS på iOS 8.1.3 og nyere på iOS 8.1.3 og nyere
Chrome for Android på Android 5 og nyere¹  på Android 5 og nyere²
Edge/IE på Windows Mobile fra versjon 10 på  8.1 og nyere²

¹ Testet og godkjent for nettleseren Chrome på Samsung Galaxy S5 og Samsung Galaxy Tab med Android 5 og 6. Andre versjoner av Android og andre nettlesere for Android kan fungere, men Stortinget kan ikke garantere dette.

² Enkelte modeller har muligens ikke støtte for mp4.

Casting

Verken nett-tv eller videoarkivet blir tilpasset casting (AirPlay og Chromecast). Det betyr at Stortinget ikke tester og tilpasser løsningene for å opprettholde kompatibilitet. 

Videreformidling av Stortingets nett-TV

Medier og andre nettsteder som har nett-TV, kan etter avtale videreformidle sendingene fra Stortingets møter og høringer. Les her hvordan du kommer i gang med videreformidling av Stortingets nett-TV. 

Nedlasting og gjenbruk av video fra Stortingets nett-TV

Fra mai 2014 er det mulig å laste ned opptakene fra stortingssalen og fra høringene i mp4/H.264-format. Kvaliteten er den samme som ved avspilling i videoarkivet. Opptakene kan benyttes fritt mot kreditering.

Stortinget har ikke videoarkiv i kvalitet for gjenbruk i TV-sendinger. TV-kanalene har selv ansvar for å arkivere det de måtte trenge for egne sendinger.

NRK og TV2 har arkivert det som er sendt fra Stortinget på TV. Dette gjelder blant annet muntlige spørretimer og enkelte viktige høringer og debatter.

Reklame

Opptak av stortingsmøter og høringer kan ikke benyttes i reklamesammenheng.


Sist oppdatert: 07.08.2018 11:59