Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 15. mars 2016 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokument: 

Sak nr. 2 [11:29:37]

Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Karin Andersen og Torgeir Knag Fylkesnes om nødvendige regelendringer og tiltak for å sikre flere minoritetsspråklige formell utdanning og arbeid raskt

Talarar

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten er det satt fram ett forslag, fra Eirin Sund på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen foreslå nødvendige regelendringer og tiltak for å sikre at minoritetsspråklige får mulighet til å kombinere ulike ordninger som språkopplæring, introduksjonsordning og andre ordninger med formell utdanning og arbeide – etter modell fra forsøkene med opplæringstilbud for helsefagarbeidere i Røros og Gloppen kommuner. »

Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til forslaget.

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 60 mot 43 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.58.42)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:15 S (2015–2016) – Representantforslag fra stortingsrepresentantene Karin Andersen og Torgeir Knag Fylkesnes om nødvendige regelendringer og tiltak for å sikre flere minoritetsspråklige formell utdanning og arbeid raskt – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.