Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 10. juni 2014 kl. 12

Dato:
President: Line Henriette Hjemdal

Dokument: 

Sak nr. 11 [17:58:56]

Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene André N. Skjelstad, Pål Farstad, Iselin Nybø og Ketil Kjenseth om en plan for fordeling av statlige arbeidsplasser og statlige kompetansemiljøer i hele landet

Talarar

Votering i sak nr. 11

Votering i sak nr. 11

Presidenten: Under debatten er det satt fram i alt tre forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Heidi Greni på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti

  • forslag nr. 2, fra Heidi Greni på vegne av Kristelig Folkeparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 3, fra Heidi Greni på vegne av Senterpartiet

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 3, fra Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge fram en sak om en plan for fordeling av statlige arbeidsplasser og statlige kompetansemiljøer i hele landet, i tråd med en ambisjon om at 5 000 arbeidsplasser skal vedtas flyttet ut av Oslo i løpet av perioden 2014–2017.»

Votering:Forslaget fra Senterpartiet ble med 95 mot 6 stemmer ikke bifalt. (Voteringsutskrift kl. 20.31.22)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 2, fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen gjennomføre tiltak som sikrer at samlet vekst i arbeidsplasser i eksisterende statlige institusjoner og etater skjer utenfor Oslo.»

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet ble med 88 mot 13 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.31.45)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge fram en stortingsmelding innen vårsesjonen 2015 for fordeling av nye statlige arbeidsplasser og virksomheter og styrking av statlige kompetansemiljøer i hele landet.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 59 mot 42 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.32.10)Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen fremme forslag til tiltak som sikrer at ny statlig virksomhet som hovedregel legges utenfor Oslo og bygger opp under livskraftige regioner.

Presidenten: Det er Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Sosialistisk Venstreparti som står bak innstillingens I, og som forventes å stemme for.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 52 mot 49 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.32.45)Videre var innstilt:

II

Stortinget ber regjeringa utarbeide ein strategi for lokalisering av statlege arbeidsplassar som gjer at ein kan redusere presset i Oslo-regionen og styrke fagmiljø og kompetanse i heile landet.

Presidenten: Det er Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre som står bak innstillingens II, og som forventes å stemme for.

Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de vil støtte komiteens innstilling til II subsidiært.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 66 mot 34 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.34.28)Videre var innstilt:

III

Dokument 8:47 S (2013–2014) – representantforslag fra stortingsrepresentantene André N. Skjelstad, Pål Farstad, Iselin Nybø og Ketil Kjenseth om en plan for fordeling av statlige arbeidsplasser og statlige kompetansemiljøer i hele landet – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.