Europautvalget - EØS-utvalget tirsdag 30. mai 2006 kl. 15.15

Dato: 30.05.2006

Sak nr. 3

Eventuelt

Fung. leder: Her har jeg to spørsmål. I det forrige møtet vi hadde i EØS-utvalget, diskuterte vi differensiert arbeidsgiveravgift. Da sa finansministeren at det var mulig å kunne komme tilbake igjen og orientere mer om hvor man landet på de ulike tingene, før man bestemte seg endelig for hvordan kartet skulle se ut. Vil det skje før man sender notifiseringen?

Jeg tror ikke det er mer enn en uke før fristen går ut, omtrent. Eller har man ikke tenkt å følge det opp før man har sendt notifiseringen?

Det andre spørsmålet mitt er mer langsiktig. Det er en ting at vi får rettsaktene her. Men det er jo interessant å vite hvordan domsavsigelser innimellom påvirker utviklingen på noen områder. Det er en domsavsigelse som er særs interessant på helseområdet, som står omtalt i avisen i dag, nemlig domsavgjørelsen om fritt sykehusvalg også innenfor det indre marked, hvis man har køer eller ikke vilje til å ville gi en operasjon. Det kunne være veldig interessant å høre hva det betyr i forhold til norsk sykehuslovgivning.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre: Når det gjelder det første spørsmålet, skal jeg få rede på hva de ansvarlige statsrådene har vurdert omkring det.

Når det gjelder det andre, er jeg helt enig med Erna Solberg. Det er klart at EU-rettstilstanden blir jo også i veldig stor grad til gjennom domstoler. Det kan vi godt se på om vi kan gjøre noe med, at vi i min omtale av generelle saker er innom det, for det tror jeg er viktig. Den saken som Erna Solberg der nevner, har muligens meget store konsekvenser. Så det skal vi merke oss.

Fung. leder: Er det andre som har synspunkter under Eventuelt? -

Det er det ikke.

Møtet hevet kl. 16.05.