Søk

Sammendrag

Hovedinnholdet i proposisjonen

Kunnskapsdepartementet legger i proposisjonen fram forslag til endringer i midlertidig lov om tilpasninger i barnehageloven, opplæringslova og friskolelova som følge av utbruddet av covid-19.

Stortinget vedtok i mai 2020 en midlertidig lov om tilpasninger i barnehageloven, opplæringslova og friskolelova for å avhjelpe konsekvenser av utbrudd av covid-19. Denne loven gjelder fram til 1. november 2020. I proposisjonen foreslår departementet å forlenge loven fram til 1. juli 2021.

Kunnskapsdepartementet foreslår endringer i bestemmelsen om leirskole ved at det åpnes for unntak fra kravet om leirskole også for avgangskullet skoleåret 2020–2021, men bare dersom planlagt leirskole ikke kan gjennomføres på grunn av smittesituasjonen. Videre foreslår departementet av informasjonshensyn å videreføre bestemmelsen om at ungdom som tas inn på Vg3 påbygging til generell studiekompetanse skoleåret 2020–2021, ikke bruker av retten til videregående opplæring dette skoleåret. Departementet foreslår også en forskriftshjemmel slik at departementet ved behov kan fastsette en tilsvarende unntaksordning for neste års inntak. For øvrig forslår departementet at loven forlenges, med kun noen mindre språklige endringer.