Sammendrag

Samferdselsdepartementet legg i proposisjonen fram nokre saker som gjeld luftfartsformål, vegformål, særskilde transporttiltak og jernbaneformål. Det blir og gjort greie for oppfølginga av fire oppmodingsvedtak som Stortinget har bedt regjeringa kome tilbake til i samband med revidert nasjonalbudsjett 2016.

Under luftfartsformål tek departementet opp utskiljing av Svalbard lufthamn.

Under vegformål tek departementet opp fleire saker: Innkrevjing av lokalt finansieringstilskot på omsetning av drivstoff i Tromsøpakke 3, trinn 1, E18 Varoddbrua i Vest-Agder, forlenga førehandsinnkrevjing av bompengar på E39 Rogfast, og samanslåing av Norsk vegmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum. Vidare tek departementet opp avslutning av bompengeinnkrevjing på rv 23 Oslofjordforbindelsen og organisering av Vegtilsynet.

Under særskilde transporttiltak tek departementet opp organisering av oppgåver i samband med reiseplanlegging og elektronisk billettering.

Under jernbaneformål tek departementet opp ERTMS-prosjektet. Departementet gjer greie for auka kostnader i prosjektet i samband med erfaringssstrekninga, og auka omfang og kostnader for ERTMS/fjernstyring. Vidare gjer departementet greie for prisreduksjon på periodebillettar hos NSB AS, og status for arbeid med jernbanereforma.

I proposisjonen blir det og gjort greie for oppfølginga av oppmodingsvedtak som Stortinget har bedt regjeringa gi tilbakemelding på i samband med revidert nasjonalbudsjett 2016. Det gjeld vedtak 52, vedtak 53, vedtak 54 og vedtak 80.