Spørretimespørsmål m.m.

Liste over muntlige spørsmål og spørretimespørsmål fra representantene til statsrådene, spørsmål til presidentskapet og spørsmål ved møtets slutt.

Avgrens utvalget

Finn spørretimespørsmål etter

Justis- og beredskapsministeren JUJUD (1 - 9 av 9)

  • Spørretimespørsmål fra Marian Hussein (SV) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 21.11.2024

    Til behandling

    Den nye asylpakten i EU utgjør et stort tilbakeskritt for asylretten og menneskerettigheter i Europa. Pakten vil føre til utstrakt bruk av internering av asylsøkere og økt risiko for ulovlig retur i strid med flyktningkonvensjonen. Hurtigprosedyrer på grensa vil ikke ivareta retten til individuell vurdering av beskyttelsesbehov. Vil statsråden bruke vårt handlingsrom utenfor EU til å verne om asylretten i Norge, eller vil hun importere EUs asylpakt og bygge mur rundt Europa?
  • Spørretimespørsmål fra Andreas Sjalg Unneland (SV) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 21.11.2024

    Til behandling

    EUs antikorrupsjonsmyndighet har avdekket at grensebyrået Frontex var medskyldig i såkalte «push-backs» av asylsøkere i Middelhavet. Det betyr at EU-byrået satt menneskeliv i fare og begikk grove menneskerettighetsbrudd. Frontex' tidligere direktør har gått av på grunn av avsløringene og er i dag aktiv i det franske ytre høyrepartiet Nasjonal samling. Hva gjør Norge for å sikre at vi ikke bistår Frontex' brudd på grunnleggende menneskerettigheter, og hvordan kan vi være trygge på at mennesker med ytterliggående meninger ikke preger Frontex' praksis?
  • Spørretimespørsmål fra Helge André Njåstad (FrP) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 21.11.2024

    Til behandling

    Hvordan har det seg at statsrådens varslede storsatsing på politiet i revidert nasjonalbudsjett har medført at politidistriktene har 29 færre politiårsverk nå enn i juni?
  • Spørretimespørsmål fra Tobias Drevland Lund (R) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 20.11.2024

    Til behandling

    25. november var den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner. Fra 1992 til 2021 har godt over 100 000 personer oppholdt seg på et av landets krisesentre. VGs oversikt fra tidligere i år viser at 188 kvinner siden 2000 har blitt registrert drept i saker hvor partneren er siktet av politiet eller dømt i domstolen. Vold mot kvinner og kvinnedrap er et stort samfunnsproblem. Hvordan følger regjeringen opp opptrappingsplanen fra 2023, og kan Stortinget vente seg ytterligere nye tiltak fra regjeringen?
  • Spørretimespørsmål fra Tobias Drevland Lund (R) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 14.11.2024

    Til behandling

    Vektere er blant yrkesgruppene som er mest utsatt for vold og trusler på jobb. Til FriFagbevegelse har vektere fortalt at de blir slått og spyttet på uten at det får konsekvenser. Yrkesgrupper som politi, lærere og helsepersonell er også utsatt for vold og trusler, og derfor er det ekstra høy straff dersom noen prøver å true dem når de er på jobb. Jeg mener at vektere burde inkluderes blant gruppene med særskilt vern i straffeloven, og at det vil ha en viktig preventiv effekt. Vil statsråden ta initiativ til en slik lovendring?
  • Spørretimespørsmål fra Sandra Bruflot (H) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 07.11.2024

    Besvart: 13.11.2024 av justis- og beredskapsminister Emilie Mehl

    Har justis- og beredskapsministeren kommet nærmere en løsning på hvordan hun skal definere hvem som har en rusavhengighet og ikke?
  • Spørretimespørsmål fra Emma Lind (V) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 24.10.2024

    Besvart: 13.11.2024 av justis- og beredskapsminister Emilie Mehl

    Vil statsråden sørge for å oppdatere landinfo.no slik at informasjonen om forfølgelser i Belarus og risiko for å returnere til Belarus korresponderer med dagens tilspissede situasjon i landet, slik at nylige lovendringer som medfører at selv den minste kritikk av regimet kan straffes med bøter eller fengselsstraff, samt eskalerende og systematisk forfølgelse og arrestasjoner av både uttalte politiske dissidenter og vanlige borgere som gir uttrykk for regimekritiske synspunkter i demonstrasjoner og sosiale medier, blir hensyntatt?
  • Spørretimespørsmål fra Mari Holm Lønseth (H) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 07.10.2024

    Besvart: 16.10.2024 av justis- og beredskapsminister Emilie Mehl

    Om hva statsråden vil gjøre for å sikre at politiet har nok ressurser til å håndtere den økende mengden med bedragerier og svindelforsøk
  • Spørretimespørsmål fra Mari Holm Lønseth (H) til justis- og beredskapsministeren

    Spørretimespørsmål

    Datert: 02.10.2024

    Spørsmålet er trukket tilbake

    Antall bedragerier og svindelforsøk øker. Kriminelle nettverk utnytter smutthull i offentlige ordninger og bruker kyniske metoder for å stjele penger fra folk. I alt for stor grad blir saker om bedrageri henlagt, og mange etterforskes ikke på en god nok måte. Mange som utsettes for denne typen kriminaliteten, opplever at politiet ikke har kapasitet eller kompetanse til å ta tak i disse sakene. Hva vil statsråden gjøre for å sikre at politiet har ressurser til å håndtere denne typen kriminalitet på en bedre måte?