Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å iverksette konkrete og forpliktene tiltak mot vold og overgrep mot barn

Dokument 8:140 S (2017-2018), Innst. 316 S (2017-2018)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Jan Bøhler, Kari Henriksen, Lise Christoffersen, Lene Vågslid, Masud Gharahkhani, Torstein Tvedt Solberg, Tuva Moflag, Maria Aasen-SvensrudSaken er behandlet i justiskomiteenForslag fra (A)<br/>utkast til innstilling er forelagt for familie- og kulturkomiteen og helse- og omsorgskomiteen til uttalelseInnstilling avgitt 22.05.2018Innst. 316 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag om å iverksette konkrete og forpliktende tiltak mot vold og overgrep mot barn. Stortinget vedtok flere forslag, bl.a. å be regjeringen å utrede, for så å fremme lovforslag, for å revidere og samordne reglene knyttet til taushetsplikt, opplysningsplikt og opplysningsrett slik at flere saker som gjelder vold og overgrep vil kunne avdekkes og følges opp på en god måte. Stortinget vedtok også å be regjeringen fremme lovforslag om et eget lovverk for Statens Barnehus, og å vurdere Statens Barnehus som egne enheter i en organisatorisk plassering i politidistriktene.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 22.05.2018

    Behandlet i Stortinget: 29.05.2018