Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 3. februar 2011 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 4 [11:51:30]

Interpellasjon fra representanten Hans Olav Syversen til samferdselsministeren:
«I november 2007 fremmet undertegnede en interpellasjon for å få iverksatt tiltak for å rydde opp i drosjenæringen, da det gjennom flere år hadde blitt avdekket svært uheldige forhold som f.eks. skatteunndragelse og trygdejuks i næringen. Nå, tre år senere, meldes det fortsatt om uakseptable forhold: Verstinger får fortsette i bransjen, og beslag av drosjeløyver etter skattesvindelen har stoppet helt opp. Manglende kvalitetsstandarder, en for passiv løyvemyndighet, et uklart lovverk og for liten mulighet til å frata løyve er noen av årsaksforklaringene som har blitt nevnt i debatten. Dette skader både næringen og innbyggernes rettsfølelse.
Hvilke konkrete grep har regjeringen foretatt seg etter drosjesaken i 2007, hvordan vurderer regjeringen at disse har virket, og hvilke kortsiktige og langsiktige tiltak vil regjeringen iverksette for å få bedret situasjonen i drosjenæringen?»