Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 4. desember 2009 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 4 [12:03:52]

Interpellasjon fra representanten Trond Helleland til justisministeren:
«Det såkalte Stockholm-programmet skal vedtas på EU-toppmøtet 10. desember, og er en handlingsplan for EUs arbeid på justis- og innvandringsfeltet de neste fem årene. Et viktig element i planen er en sterkere samordning av EU-landenes ulike system for håndtering av asylsøknader og mottak av asylsøkere. Dette er et viktig initiativ, og det vil også få konsekvenser for Norge. Høyre etterlyste allerede i sesjonen 2007–2008 en stortingsmelding om norsk asyl- og innvandringspolitikk i europeisk perspektiv. Denne stortingsmeldingen er fortsatt ikke kommet. Innspillene som ble sendt fra Regjeringen om Stockholm-programmet tidlig i oktober, har sin hovedvekt på å få forståelse for Norges posisjon som EØS- og Schengen-medlem, og inneholder få substansielle politiske innspill.
Hvilke konkrete innspill vil Regjeringen spille inn til den europeiske handlingsplanen som skal utarbeides i 2010, og hvordan vil Stortinget bli involvert i dette?»

Talere