Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 25. november 2008 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen

Dokumenter: 

Sak nr. 6 [12:43:50]

Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Lars Sponheim, Gunnar Kvassheim og Trine Skei Grande om å innføre en registreringsordning for lobbyvirksomhet i Stortinget, i departementene og på Statsministerens kontor

Talere

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten har representanten Gunnar Kvassheim satt fram to forslag på vegne av Venstre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Det utarbeides forslag til en registreringsordning for dem som oppsøker Stortinget på vegne av seg selv eller andre for å påvirke Stortinget i saker som er til behandling.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utarbeide en registreringsordning for dem som oppsøker den politiske ledelsen i departementene eller på Statsministerens kontor på vegne av seg selv eller andre for å påvirke Regjeringen i saker som er til behandling.»

Det voteres alternativt mellom disse forslagene og komiteens innstilling.

Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:32 (2007–2008) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Lars Sponheim, Gunnar Kvassheim og Trine Skei Grande om å innføre en registreringsordning for lobbyvirksomhet i Stortinget, i departementene og på Statsministerens kontor – bifalles ikke.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Venstre ble innstillingen bifalt med 96 mot 6 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 15.33.31)

Presidenten: I sakene nr. 7 og 8 foreligger det ikke noe voteringstema.