Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Berlin 29.–30. januar

Pressemelding

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Berlin 29. og 30. januar 2015. Formålet med besøket er å diskutere aktuelle utenriks- og sikkerhetspolitiske spørsmål i Europa. Hovedtema for møtene vil være felles sikkerhetsutfordringer for Norge og Tyskland, forholdet til Russland, håndteringen av ekstremistiske grupper og utviklingen i EU.

Tyskland er Norges viktigste partner i Europa. Tyskland spiller en nøkkelrolle i EU og i utformingen av EUs felles utenriks- og sikkerhetspolitikk, og er samtidig er viktig alliert i NATO-samarbeidet. I dagens sikkerhetspolitiske situasjon er nær kontakt og dialog viktig for å utvikle samarbeidet ytterligere.

Komiteen møter Forbundsdagens utenriks-, forsvars- og europakomiteer, representanter fra Utenriks- og Forsvarsdepartementet, samt ledende forskere fra tyske utenrikspolitiske institutter.

Kontakt

Komitésekretær Dag Stangnes (+47 46 85 74 02) eller komitésekretær Vibeke Greni (+47 90 63 20 04) kan gi ytterligere informasjon om programmet og formidle kontakt til komiteens medlemmer.

Sist oppdatert: 27.01.2015 15:04
: