Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

19 juletrær tennes på Eidsvolls plass

Pressemelding

Mandag 1. desember kl. 15 tennes 19 juletrær på Eidsvolls plass, ett for hvert fylke i landet. Trærne symboliserer det norske folkestyret.

 – Til sammen danner stortingsbygningen og de 19 juletrærne vi snart skal tenne en symbolsk enhet mot slutten av jubileumsåret 2014. Vi samles foran stortingsbygningen midt i Oslo, og hele landet er representert både ute og inne, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Grunnlovsjubileet har vært feiret over hele landet, med et fantastisk engasjement gjennom hele året. Nå avrundes jubileumsåret på Eidsvolls plass, som har sitt navn nettopp fra Riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814.

Publikum inviteres til et hyggelig førjulsarrangement i og rundt stortingsbygningen. I tillegg til tale ved stortingspresidenten, vil Sølvguttene synge både på Eidsvolls plass og i Akersgata. En utendørs fotoutstilling om Stortingets historie på Wessels plass åpnes, og publikum inviteres til åpne omvisninger i stortingsbygningen for å se den originale Grunnloven for siste gang.

– En feiring av grunnleggende verdier

– Grunnlovsjubileet har vært en samling om våre felles røtter, og om den historien som har formet fellesskapet vårt.  Og fremfor alt tror jeg det har vært en feiring av de grunnleggende verdiene som samfunnet vårt er bygget på, sier stortingspresident Thommessen.

Navnet Eidsvolls plass er til minne om stedet der det norske folkestyret fikk sin fødsel for 200 år siden. Eidsvolls plass er også et sted der demokrati utøves i praksis. Her møtes forskjellige demonstranter og aktivister ukentlig for å bli hørt. Det er ikke tilfeldig at de gjør det foran Stortinget. Her sitter folkets fremste representanter, som til daglig tar avgjørelser på vegne av oss alle. Under grunnlovsjubileets siste uker er Eidsvolls plass pyntet med 19 juletrær, ett for hvert fylke i landet.

Bilder vil bli gjort tilgjengelig på Stortingets Flickr-konto etter arrangementet

Stortingspresidentens tale vil bli publisert på stortinget.no.

Kontakt

Prosjektleder for grunnlovsjubileet, Dag Kristoffersen, mobil 413 39 111.

 

Kommunikasjonsansvarlig for grunnlovsjubileet, Hanne Hjelbak, mobil 924 25 665.

 

For henvendelser til stortingspresidenten: Kommunikasjonsrådgiver Jorunn Nilsen, mobil 938 98 200.

Sist oppdatert: 01.12.2014 09:57
: