Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Stortingets utdannings- og forskningskomité og Sametingets oppvekst-, omsorgs- og utdanningskomité møttes på Stortinget 14. november 2023.

Stortingets utdannings- og forskningskomité og Sametingets oppvekst-, omsorgs- og utdanningskomité 14. november 2023. Foto: Stortinget.

Møte med Sametingets oppvekst-, omsorgs- og utdanningskomité

Utdannings- og forskningskomiteen hadde tirsdag 14. november 2023 et møte med Sametingets oppvekst-, omsorgs- og utdanningskomité.

Tema for møtet var blant annet rekruttering av flere samiskspråklige til barnehage og skole, rett til samisk opplæring i skolen, samisk fjernundervisning og samisk forskning.

– Det var lærerikt og nyttig for oss å møte vår søsterkomité i Sametinget. Barnehage, skole og utdanning har dessverre spilt en negativ rolle i fornorskningen av samene i lang tid, og er nå sentrale arenaer for å styrke samisk kultur og språk. Det er viktig for oss i komiteen å få høre hva politikerne på Sametinget mener er de største utfordringene og de gode løsningene, sier komitéleder Hege Bae Nyholt. – Jeg ser frem til å fortsette den gode samtalen når utdannings- og forskningskomiteen skal besøke Sametinget i mars 2024.

Sametingets oppvekst-, omsorgs- og utdanningskomité hadde også møter med kommunal- og forvaltningskomiteen og helse- og omsorgskomiteen da den besøkte Stortinget.

 

Sist oppdatert: 19.12.2023 16:12
: