Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Utviklingen i nordområdene på dagsordenen under Arendalsuka

Stortingets arktiske delegasjon arrangerer debatt fredag den 15. august i Arendal om bærekraftig økonomisk utvikling i nordområdene.

Eirik Sivertsen (A)

På møtet deltar blant annet Sara Olsvig, som representerer Grønland i det danske Folketinget, Achim Steiner, leder av FNs miljøprogram og statssekretær Morten Høglund fra Utenriksdepartementet.

Denne uken samles det politiske Norge i Arendal for å debattere nasjonal og internasjonal politikk. Fredag 15. august blir nordområdene satt på agendaen i sørlandsbyen Arendal.

– Nordområdesatsingen er et nasjonalt anleggende og bør diskuteres over hele landet. Vi skal blant annet diskutere balansen mellom miljøhensyn og økonomisk utvikling, samt hvordan de arktiske landene best kan samarbeide for å nå våre felles mål om en bærekraftig økonomisk utvikling i nord. Jeg gleder meg til å komme til Arendal for å delta i denne viktige samtalen, uttaler delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).

På møtet i Arendal er en av deltakerne Arne Smedal. Han representerer næringslivet på Sørlandet som har bidratt til utvikling av petroleumsindustrien i nord. Det internasjonale perspektivet blir ivaretatt av Achim Steiner fra FN, Sara Olsvig, folkevalgt politiker fra Grønland og leder av den arktiske parlamentarikerkomiteen samt statssekretær Morten Høglund i Utenriksdepartementet.

– Vi har fått et veldig spennende panel som fra hver sin synsvinkel vil diskutere hvordan vi klarer å balansere ulike hensyn ved utviklingen i nord. Det vil dreie seg om våre rike naturressurser som fisk, olje og gass, og mineraler. Men jeg vil også komme inn på andre perspektiver som lokal forankring og involvering i beslutningsprosessene, utdanning og forskning, avslutter Sivertsen. 

Møtet finner sted i et telt utenfor GridArendals lokaler i sentrum av Arendal fra kl. 9–11 fredag 15. august. Arrangementet er i samarbeid med GridArendal og University of the Arctic.

Sist oppdatert: 13.08.2014 13:47
: