Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Syv representanter overvåker presidentvalget i Ukraina 25. mai

Stortingsrepresentantene inngår i en stor internasjonal observatørstyrke som har som oppgave å kontrollere at valget gjennomføres i henhold til anerkjente standarder.

Geir Jørgen Bekkevold skal observere valget i Ukraina.

Et godt gjennomført valg, hvor resultatet har legitimitet både i befolkningen og internasjonalt, vil ha stor betydning for den politiske utviklingen i landet. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), Europarådet og andre internasjonale institusjoner bidrar derfor med et stort antall valgobservatører, til sammen opp mot 1000, hvor en ikke ubetydelig del utgjøres av parlamentarikere fra en rekke land.

– Det er veldig bra at så mange observatører utplasseres for å overvåke dette viktige valget. Jeg håper dette bidrar positivt til befolkningens tillit til den videre politiske prosessen landet må gjennom, uttaler Geir Jørgen Bekkevold (KrF), som skal utplasseres i hovedstaden Kiev.   

En felles uttalelse om hvor fritt og rettferdig valget ble gjennomført, vil avgis av det internasjonale observatørkorpset mandag 26. mai.

Ytterligere representanter som deltar som observatører er Kari Henriksen (A), Torill Eidsheim (H), Torstein Tvedt Solberg (A), Ingebjørg Godskesen (FrP), Morten Wold (FrP) og Frank Jenssen (H).

Kontakt: Bjørnar Dahl Hotvedt (mobil: 40 29 17 12)

Sist oppdatert: 22.05.2014 12:18
: