Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingspresidenten besøker Berlin og Kiel

Besøk i den tyske forbundsdagen i Berlin og markering av freden i Kiel i 1814 står på stortingspresidentens agenda 13.–14. januar.

Stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

Stortingspresident Olemic Thommessen skal møte den tyske forbundsdagens president, Norbert Lammert, under et besøk i Berlin mandag 13. januar.


I løpet av oppholdet i Berlin skal stortingspresidenten også møte visepresidenten i forbundsdagen, Ulla Schmidt, og Franz Tönnes, leder for den nordiske vennskapsgruppen i forbundsdagen.


Bilaterale forbindelser, demokratiutvikling og regionalt samarbeid er blant temaene for møtene.


Tirsdag 14. januar skal stortingspresidenten tale under 200-årsmarkeringen av Kielfreden i Kieler Schloss. Markeringen er en del av grunnlovsjubileet.

Kielfreden i 1814 var starten på det mange har kalt miraklenes år i Norge. Kieltraktaten la grunnlaget for varige fredelige relasjoner mellom de nordiske landene, og ga plutselig Norge et handlingsrom, som etter hvert førte til at vi fikk vår egen grunnlov.


Presidenten for delstatsparlamentet i Schleswig-Holstein, Klaus Schlie, ministerpresident Torsten Albig og statssekretær Bård Glad Pedersen fra Utenriksdepartementet i Norge vil også tale under Kielfred-markeringen.

Sist oppdatert: 13.01.2014 10:19
: