Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingets PACE-delegasjon deltar på sin første Strasbourg-sesjon

Under ledelse av Ingjerd Schou (H) deltar Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) på den første plenumssesjonen etter at de ble konstituert som delegasjon i november i fjor. Sesjonen finner sted i Strasbourg 27.–31. januar.

Ingjerd Schou (H). Foto: Europarådet.

Stortingsrepresentantene går en spennende uke, med en variert agenda, i møte. Blant annet skal parlamentarikerne diskutere og ta stilling til resolusjonsforslag om saker som har stått høyt på den internasjonale agendaen den senere tiden, situasjonen for flyktningene i kjølvannet av Syria-konflikten står på agendaen onsdag ettermiddag, mens den pågående krisen i Ukraina kommer opp torsdag.
 
Europaparlamentets president Martin Schulz gjester PACE under sesjonen, og mange ser frem til å høre hans tanker om hvordan Europarådet og EU kan samarbeide bedre. Tirsdag under sesjonen vil Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland avlegge rapport til parlamentarikerforsamlingen om sitt arbeid og målene han har satt seg for tiden fremover. I juni skal PACE velge Europarådets generalsekretær og Thorbjørn Jagland stiller til gjenvalg.
 
Det knytter seg også spenning til hvem som skal lede arbeidet i parlamentarikerforsamlingen de neste to årene. Mandag skal representantene velge presidenten i PACE og valget står mellom den liberale gruppens kandidat Anne Brasseur (Luxembourg) og den europeiske demokratgruppens kandidat Robert Walter (Storbritannia).

Sist oppdatert: 24.01.2014 12:08
: