Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget deltar i internasjonal arbeidsgruppe

Sonja Mandt (A) og Olaug Bollestad (KrF) deltar i internasjonal arbeidsgruppe om innovasjon i helse- og omsorgssektoren.

Sonja Mandt på møtet i Riga. Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

Den parlamentariske Østersjøkonferansen besluttet i august å etablere en arbeidsgruppe for innovasjon innenfor helse og omsorg. Arbeidsgruppen består av parlamentarikere fra alle de tre baltiske landene, Tyskland, Danmark, Finland, Åland og Norge. Olaug Bollestad (KrF) deltar på vegne av Stortinget mens Sonja Mandt (A) representerer Velferdsutvalget i Nordisk råd. Målet er å utarbeide politiske anbefalinger som kan overleveres den Baltiske østersjøkonferansens 24 samling, høsten 2015.

En aldrende befolkning og økt press på velferdstjenestene krever nye måter å tenke på, og i Norge gjøres det allerede mye godt arbeid på bl.a. velferdsteknologi og telemedisin.

 –  Innovasjon kan være en del av løsningen på fremtidens utfordringer, mener Sonja Mandt.

Arbeidsgruppen skal samles seks ganger i løpet av to år, og første møte fant sted 4. november i Riga. Hovedtema var da organisering og planlegging av arbeidet. Det ble bestemt at neste møte (mars 2014) skal legges til Norge, men tema og nøyaktig tidspunkt og sted er enda ikke avklart. Olaug Bollestad ble også valgt til viseformann i arbeidsgruppen som ledes av tidligere miljøminister i Latvia, Raimond Vejonis.

– Vi ser frem til en spennende utveksling av kunnskap og erfaringer med de andre landene i arbeidsgruppen, sier Olaug Bollestad.

Sist oppdatert: 06.11.2013 09:59
: