Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Særskilt melding til Stortinget fra EOS-utvalget

EOS-utvalget overleverte 13. mars en særskilt melding til Stortinget om sin undersøkelse av påstander om politisk overvåking og PSTs bruk av Christian Høibø som kilde.

EOS-utvalgets leder Eldbjørg Løwer og stortingspresident Olemic Thommessen.

På bakgrunn av påstandene som ble fremmet i NRK Brennpunkt-programmet «Infiltratøren» 19. februar 2013 og den påfølgende offentlige debatten, besluttet Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget) å ta opp saken av eget tiltak.

Utvalget besluttet å undersøke påstander om politisk overvåking utført av PST som følge av tjenestens bruk av Christian Høibø som kilde. Utvalgets undersøkelse har ikke avdekket at PST gjennom bruken av kilden har overvåket personer kun på bakgrunn av deres tilknytning til politiske organisasjoner.

Les pressemelding fra EOS-utvalget.

Les den særskilte meldingen fra EOS-utvalget.

– Det som skjer med meldingen nå, er at den vil bli sendt over til kontroll- og konstitusjonskomiteen. Komiteen vil avgi en innstilling til Stortinget, og deretter vil det bli debatt om meldingen i salen, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

– Det er viktig at EOS-utvalget får jobbe uavhengig, og får innsyn i det materialet de ber om. Utvalget gjør en svært viktig jobb ved å holde øye med de hemmelige tjenestene, sier Thommessen.

Sist oppdatert: 13.03.2014 15:00
: