Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Nordområdedialog med utenriksminister Brende

Stortingets arktiske delegasjon inviterte utenriksminister Børge Brende til en dialog om norsk nordområdepolitikk og prioriteringer i Arktisk råd den 5. februar.

Utenriksminister Børge Brende.

Møtet er det andre i rekken av nordområdedialog med utenriksministeren. Delegasjonen ønsker å fortsette med halvårlige møter, som et supplement til eksisterende møteformer der Stortinget og regjeringen er involvert.

– Nordområdene og arktis er svært viktig i norsk og internasjonal politikk. Det er nyttig for oss som arbeider med dette feltet å være oppdatert og informert om hverandres prioriteter og arbeid, uttaler delegasjonsleder og møteleder Eirik Sivertsen (A).

Blant temaene som ble diskutert var norsk-russisk samarbeid og næringsutvikling i nord.

– Russland er både en viktig partner for Norge i det arktiske samarbeidet og et stort naboland. I begge sammenhenger er det viktig med gode kontakter og tett dialog med russiske representanter. Russland er også en viktig partner i næringslivssamarbeidet, hvor for eksempel utviklingen av skipstrafikk gjennom den nordlige sjørute gir nye muligheter for samarbeid over landegrensene, påpeker Sivertsen.

Sist oppdatert: 06.02.2014 09:21
: