Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Møtte Moldovas statsminister i Chisinau

Kenneth Svendsen, andre visepresident på Stortinget, møtte 13. mai Moldovas statsminister Iurie Leanca under et nordisk-baltisk besøk til landets hovedstad, Chisinau.

Moldovas statsminister Iurie Leanca og Stortingets andre visepresident Kenneth Svendsen.

I møtet pekte Svendsen på viktigheten av reformer for at Moldova skal tiltrekke seg flere investeringer fra utlandet. Han uttrykte også støtte til landets bestrebelser på å knytte seg tettere til EU. Etter planen skal Moldova neste måned inngå en assosieringsavtale med EU.

– Vi er glade for støtten Norge gir gjennom teamet av juridiske eksperter som jobber med rettsstatsreform i Moldova (NORLAM). Men vi ønsker å styrke samarbeidet med Norge ytterligere i tiden framover, fremholdt Leanca.

Andre temaer som ble diskutert under møtet, hvor syv parlamentspresidenter og visepresidenter fra de nordiske og baltiske land deltok, var den politiske situasjonen i Moldova og de økonomiske utfordringene landet står overfor, og krisen i Ukraina. Formålet med besøket til Moldova 12.–14 mai er å styrke kontaktene med landets politiske lederskap.

Moldova ligger mellom Romania og Ukraina og har 4,3 millioner innbyggere. Landet er blant de fattigste i Europa og har siden selvstendigheten i 1991 vært preget av betydelige politiske splittelser. Parlamentsvalg skal avholdes i løpet av høsten 2014.

Kontakt: Bjørnar Dahl Hotvedt (40 29 17 12)

Sist oppdatert: 13.05.2014 12:47
: