Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Menneskerettigheter tatt opp direkte med Aserbajdsjan

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) førte ordet da de åtte nordiske og baltiske land tok opp sine bekymringer for menneskerettighetssituasjonen med Aserbajdsjans delegasjon under OSSEs vintermøte i Wien 13. februar.

Geir Jørgen Bekkevold og Bahar Muradova.

Delegasjonene fra de nordiske og baltiske landene (NB8-landene) hadde invitert den aserbajdsjanske delegasjonen til et møte for å gi utrykk for sine bekymringer for menneskerettighetssituasjonen i Aserbajdsjan.

Bekkevold tok opp saken til den anerkjente valgobservatøren og menneskerettighetsforkjemperen Anar Mammadli, og de mange fengslingene av opposisjonelle og kritiske journalister på oppkonstruert grunnlag. De vanskelige forholdene for NGO-er ble også trukket frem.

 

Den aserbajdsjanske delegasjonens leder, Bahar Muradova, takket for invitasjonen og sa at de satte pris på denne direkte dialogen ansikt til ansikt om vanskelige tema. Ikke uventet kunne hun ikke slutte seg til den nordisk-baltiske fremstillingen av situasjonen i Aserbajdsjan, men innrømmet også at de er et land i utvikling og at flere ting kunne bli bedre. Hun understreket at kravet om en transparent og rettferdig behandling av saken mot Mammadli også er viktig for Aserbajdsjan da dette vil ha stor betydning for landets omdømme sett i lys av den store internasjonale oppmerksomhet det er rundt denne saken.

 

Parlamentarikerforsamlingen i Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE PA) holdt sitt vintermøte i Wien 13. og 14. februar 2014. Stortingets delegasjon ble ledet av Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og besto i tillegg av Åse Michaelsen (FrP), Kari Henriksen (A), Torstein Tvedt Solberg (A), Trond Helleland (H) og Ola Elvestuen (V).

 

Aserbajdsjan er vertskap for OSSE PAs sommermøte i år.

Sist oppdatert: 17.02.2014 22:58
: