Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Kristian Norheim deltok på årlig nordisk-baltisk forsvarskomitémøte

Nordisk-baltiske forsvarskomitémedlemmer møttes 10.–11. april i Vilnius for å diskutere energisikkerhet, regionalt samarbeid og ikke minst hvordan regional sikkerhet har blitt påvirket av utviklingen i Ukraina og Russland.

Kristian Norheim (FrP) deltok torsdag og fredag (10.–11.4.) på det årlige sikkerhets- og forsvarsforum for forsvarskomiteer i nordiske, baltiske og Polens parlament. Mange av de baltiske parlamentarikerne uttrykte bekymring for den russiske militariseringen av Kaliningrad. Den sikkerhetspolitiske betydningen av energisikkerhet ble understreket av flere. Nestleder ved NATOs Center of Excellence for energisikkerhet i Vilnius viste til arbeidet i alliansen med å redusere energibehovet i operasjonene.

Norheim holdt innlegg om betydningen av regionalt samarbeid og sa at den russiske annekteringen av Krim hadde bidratt til å styrke båndene mellom de nordiske og baltiske landa.


– Det å møtes i denne type fora er nyttig for å utveksle synspunkter, men også for å videreutvikle det eksisterende samarbeidet mellom de baltiske og nordiske lands parlamenter og Polens parlament. Behovet for dette har ikke blitt mindre etter Ukraina-krisen og ustabiliteten som er skapt etter den russiske aggresjonen, uttalte Norheim.

Sist oppdatert: 11.04.2014 14:46
: