Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Grunnloven har endelig fått en forside

Tirsdag 9. september ble vinnertegningen i Stortingets tegnekonkurranse, laget av Elvin Rama Berg-Appadhoo, avduket i historisk sal.

Elvin Rama Berg-Appadhoo og stortingspresident Olemic Thommessen med vinnertegningen.

Se bilder fra avdukingen på Flickr.

I anledning grunnlovsjubileet inviterte Stortinget alle elever i 1.–4. klasse over hele landet til å dekorere Grunnlovens forside. Hele 1360 fargerike og spennende tegninger ble sendt inn i konkurransen, og 75 av dem stilles ut i historisk sal i Stortinget ut jubileumsåret 2014.

Vinnertegningen stilles ut i egen monter, og kunstneren Elvin Rama Berg-Appadhoo ble under avdukingen tatt varmt imot av stortingspresidenten og juryen. Med seg hadde Elvin hele klassen sin samt lærer og rektor ved Hauglia skole i Akershus.

Se vinnertegningen.

Stortingspresidenten minnet elevene på at Grunnloven sikrer dem rett til å gå på skolen og rett til å si hva de selv mener; selv til stortingspresidenten! Alt dette ble gjort i et historisk nærvær av selveste jubilanten – den originale Grunnloven av 17. mai 1814, som også er utstilt i historisk sal i jubileumsutstillingen «Skjebneåret 1814 – Fire dokumenter som formet Norge».

Les mer om jubileumsutstillingen.

Elvin Rama Berg-Appadhoo med klassen sin fra Hauglia skole i Akershus i histiorisk sal sammen med stortingspresident Olemic Thommessen.

Elvin Rama Berg-Appadhoo med klassen sin fra Hauglia skole i Akershus i historisk sal sammen med stortingspresident Olemic Thommessen.

Juryen har bestått av Stortingets visepresident Line Henriette Hjemdal, direktør ved det Internasjonale Barnekunstmuseet Angela Goldin, og stortingsarkivar Egil Borlaug.

Hjemdal sa at juryen var imponert over det store engasjementet som tegnekonkurransen har vekket hos barna, og at det var en stor utfordring å velge en vinner blant alle de flotte bidragene. Det var Elvins originale komposisjon og alle de vakre elementene som gjorde at tegningen skilte seg ut.

Angela Goldin var opptatt av at barns tegninger er like interessante som de voksnes kunst og at den kreative prosessen starter tidlig i livet, noe Elvins tegning vitner om.

Etter åpningsseremonien fikk barna se Grunnloven og stortingssalen, og det hele ble avsluttet med festlunsj på Stortinget.

Les mer om Stortingets tegnekonkurranse.

Se alle bidragene til konkurransen.

Vinnertegningen ligger utstilt i en monter i historisk sal i stortingsbygningen.

Vinnertegningen ligger utstilt i en monter i historisk sal i stortingsbygningen.

Sist oppdatert: 09.09.2014 14:24
: