Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Graham og Hansen deltok på COSAC i Athen

Stortingsrepresentantene Sylvi Graham (H) og Svein Roald Hansen (A) deltok 26.–27. januar på det interparlamentariske møtet COSAC som finner sted hvert halvår i det inneværende formannskapslandet.

Svein Roald Hansen (A) og Sylvi Graham (H) i Athen.

COSAC samler representanter fra europakomiteene i de nasjonale parlamentene i EUs medlemsland, fra Europaparlamentet og fra enkelte tredjeland.

På dagsorden stod de greske formannskapsprioriteringene, forholdet mellom nasjonale parlamenter og Europaparlamentet samt spørsmålet om hvordan EUs institusjoner kan bidra til å synliggjøre betydning av europeisk samhandling for den enkelte borger. Av utenrikspolitiske spørsmål stod situasjonen i Ukraina høyt på dagsorden. Møtet vedtok en resolusjon som fordømmer bruken av vold.

Stortinget deltar regelmessig på COSAC, som er en viktig arena for å fremme norske vurderinger og posisjoner, ikke minst  i lys av den større rolle den parlamentariske siden har fått i utviklingen av EUs politikk. Graham og Hansen understreket betydningen av at Norge deltar på COSAC gitt Norges nære tilknyting til EU. Mange av prioriteringene til det greske EUs-formannskapet er viktige for Norge. Dette gjelder både justispolitikk og målet om å fremme verdiskaping knyttet til hav og marine ressurser. Videre gav de anerkjennelse til de tiltak Hellas har gjennomført for å komme ut av den økonomiske krisen, og viktigheten av at reformene gjennomføres fullt ut.

Sist oppdatert: 28.01.2014 09:13
: