Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Finsk delegasjon besøkte Stortinget

Den arktiske delegasjonen i det finske parlamentet besøkte Stortinget den 5. mai. Vertskap for besøket var Stortingets arktiske delegasjon.

På møtet ble de to delegasjonene enige om å be sine respektive regjeringer forsterke det arktiske samarbeidet mellom Norge og Finland.

– Norge og Finland er naboland med mange felles interesser. Vi ønsker blant annet at regjeringene skal samarbeide tettere om utviklingen ny infrastruktur i nord, som jernbane. I Finland diskuterer de å bygge en ny jernbane med tilgang til havområdene i nord, enten til norske kysten eller til Russland. Denne jernbanestrekningen bør gå til Norge, uttaler delegasjonsleder Eirik Sivertsen (A).

Arktisk delegasjon mottar besøk fra den finske Riksdags arktiske delegasjon.

Fra venstre: Margunn Ebbesen (H), Tor André Johnsen (FrP), Siri A. Meling (H), Eirik Sivertsen (A), Heikko Auto (Samlingspartiet), Janne Sjelmo Nordås (Sp) og Johanna Ojala-Niemelä (Sosialdemokrat). Foto: Stortinget. 

Andre tema for møtet mellom de to delegasjonene var felles arbeidsmarked og studentutveksling.

– Finland har flere arbeidsledige ingeniører og som Norge trenger. Finland har videre tekniske utdanninger i verdensklassen som bør tiltrekke seg flere norske studenter. Vi må samarbeide bedre for å få det felles arbeidsmarkedet til å fungere, samt oppmuntre norske studenter til å ta en del av utdanningen i Finland hvor det er naturlig, avslutter Sivertsen.

Les pressemeldingen fra møtet.

Sist oppdatert: 06.05.2014 11:52
: