Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Feiring av Grunnlovsjubileet og 17. mai i København

Grunnlovens 200 år sto i sentrum for årets 17. maifeiring i København. Visepresident Ingjerd Schou (H) representerte det offisielle Norge under festlighetene.

Stortingets visepresident Ingjerd Schou taler foran Folketinget. Foto: Stortinget.

Dagen startet med avduking av Københavns egen Eidsvoll Plads, fortsatte med festgudstjeneste i Holmen kirke, taler for dagen i Riksdagsgården utenfor Folketinget, folketog, leker for barna ved Sjømannskirken og ble avsluttet med festmiddag i Den norske forening.

– Dette var min første 17. mai feiret i utlandet. Med de tette båndene mellom Norge og Danmark ble det en flott dag grunnlovsjubileet verdig. Jeg ble rørt over den entusiasmen dagen ble feiret med, og er overveldet over hvor mange som hadde funnet veien til Folketinget og parken utenfor Sjømannskirken, uttalte Schou etter feiringen.

Det danske Folketinget var representert ved nestformand Bertel Haarder, og både han og Schou holdt taler for dagen hvor de fokuserte på våre to lands felles historie og hvordan den norske grunnloven har bidratt til demokratiutviklingen i begge land. Fra Folketinget gikk rundt 8000 personer i folketoget som ble ledet an av en bunadskledd flaggborg og Dronning Margrethes Livgarde.

Søndag 18. mai holdt visepresident Schou et innlegg om hvordan Grunnloven har lagt fundamentet for det moderne Norge på en Norgesfestival i Helsingør.

Folketinget har bidratt sterkt til markeringen av Grunnlovsjubileet i Danmark, og også i uken som kommer står jubileumsarrangementene i kø.

Ingjerd Schou intervjues på Eidsvoll Plads i København.

Stortingets visepresident Ingjerd Schou intervjues av NRK på Københavns Eidsvoll Plads. 

Sist oppdatert: 19.05.2014 12:22
: