Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Arktisk samarbeid med Finland

Finlands ambassadør Maimo Henriksson møtte medlemmer av den arktiske delegasjonen tirsdag den 17. desember 2013 for å snakke om samarbeid mellom Norge og Finland i nord.

Bak fra venstre: Eero Hokkanen, Tor Andre Johnsen (FrP), Margunn Ebbesen (H). Foran fra venstre: Siri A. Meling (H), Maimo Henriksson, Eirik Sivertsen (A).

Det er et veldig stort potensiale for å videreutvikle samarbeidet mellom Norge og Finland, særlig innen næringsliv og utveksling av studenter og forskere. Dette var budskapet fra ambassadør Henriksson da hun møtte medlemmer av Stortingets arktiske delegasjon. Dette fikk stor støtte blant de folkevalgte.

– Finland har arbeidsledige ingeniører som vi trenger i industrien i Norge. Finland og Norge har begge sterke miljøer innen teknisk utdanning som i dag nesten ikke samarbeider. Dette må vi gjøre noe med, uttaler Sivertsen.

Begge landene er i ferd med å utvikle ny industri i sine nordområder. For å få til bedre samarbeid mellom landene er gode kommunikasjonslinjer av stor betydning.

– Bedre øst – vest forbindelser på vei, jernbane og fly vil lette samarbeidet mellom landene våre i nord. Fra norsk side bør vi være en pådriver for å få slike løsninger på plass, avslutter Sivertsen.

Sist oppdatert: 17.12.2013 14:13
: