Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Arbeidet i nytt storting begynner

Stortingssesjonen begynner med fremleggelse av statsbudsjett og finanstale mandag 14. oktober og senere debatt om trontalen og erklæringen fra den nye regjeringen.

14. oktober var det møte i Stortinget med finansministerens redegjørelse om regjeringens forslag til statsbudsjett og om nasjonalbudsjettet for 2014, den såkalte finanstalen. Dette er budsjettet som den avtroppende finansminister Sigbjørn Johnsen (A) la frem på vegne av regjeringen Stoltenberg II. Etter finanstalen følger finansdebatten i Stortinget (26. november).


En ny regjering får mulighet til å endre dette budsjettet og kommer antagelig med en tilleggsproposisjon i november. På grunn av at det er faste frister for fremgangen i behandlingen av statsbudsjettet, har en ny regjering som regel bare tid til å komme med justeringer av det foreliggende budsjettforslaget.


Trontalen og beretningen om rikets tilstand blir til vanlig debattert rett etter den høytidelige åpningen, men siden valget ga et nytt parlamentarisk grunnlag for den politikken som skal føres, blir trontaledebatten utsatt til det foreligger en regjeringserklæring fra den påtroppende regjeringen. Da kan disse debatteres under ett.

Sist oppdatert: 14.10.2013 13:20
: