Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 22. mai 2014 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokument: 

Sak nr. 8 [15:38:04]

Innstilling fra næringskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Johnny Ingebrigtsen, Torgeir Knag Fylkesnes og Karin Andersen om å trygge rekrutteringen til fiskeriene ved å sikre skolekvoter som sørger for en fullverdig opplæring av fremtidens fiskere

Talarar

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten har Johnny Ingebrigtsen satt fram to forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti.

Forslagene er framsatt etter fristen i forretningsordenens § 38. Presidenten foreslår at forslagene likevel tas opp til votering, i tråd med sedvane. – Det anses vedtatt.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen øke skolekvotene slik at de er store nok til å drive en best mulig undervisning for å sikre rekruttering av fremtidens fiskere ved å øke skolekvotene for hvitfisk, og sørge for at enhetskvoter til skolene økes slik at opplæringen ivaretas på en fullverdig måte.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen innføre en ordning der skolene som tildeles undervisningskvoter, kan velge om deler eller hele kvoten av enkelte arter hvitfisk skal konverteres til annen art hvitfisk.»

Votering:Forslagene fra Sosialistisk Venstreparti ble med 96 mot 4 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 16.27.23)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:24 S (2013–2014) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Johnny Ingebrigtsen, Torgeir Knag Fylkesnes og Karin Andersen om å trygge rekrutteringen til fiskeriene ved å sikre skolekvoter som sørger for en fullverdig opplæring av fremtidens fiskere – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.