Stortinget - Møte fredag den 15. juni 2012 kl. 9

Dato: 15.06.2012

Formalia

Presidenten: Representanten Morten Høglund ønsker å framsette et representantforslag.

Morten Høglund (FrP) [09:00:36]: Jeg har den glede å fremsette et forslag på vegne av representantene Torgeir Trældal, Jørund Rytman og meg selv om endringer i den norske praktiseringen av GSP-systemet for handel med utviklingsland.

Presidenten: Representanten Ib Thomsen ønsker å framsette et representantforslag.

Ib Thomsen (FrP) [09:01:03]: På vegne av stortingsrepresentantene Solveig Horne, Øyvind Korsberg, Christian Tybring-Gjedde og meg selv ønsker jeg å legge fram et forslag om statlig bistand til å etablere nytt Munch-museum.

Presidenten: Representanten Borghild Tenden ønsker å framsette to representantforslag.

Borghild Tenden (V) [09:01:35]: Jeg har den glede å fremme to representantforslag – ett fra representanten Trine Skei Grande og meg selv om flere muligheter for opptak til høyere utdanning, og det andre fra representantene Karin S. Woldseth, Ine M. Eriksen Søreide, Hans Olav Syversen og meg selv om ratifikasjon av tilleggsprotokoll til Barnekonvensjonen.

Presidenten: Representanten Ketil Solvik-Olsen ønsker å framsette to representantforslag.

Ketil Solvik-Olsen (FrP) [09:02:11]: Jeg vil fremme forslag på vegne av representantene Bård Hoksrud, Christian Tybring-Gjedde og meg selv om justering av avgiftssystemet ved import av bruktbil som er mellom 15 og 30 år, og forslag på vegne av representantene Christian Tybring-Gjedde, Kenneth Svendsen, Jørund Rytman og meg selv om en utredning av dynamiske effekter som følge av skatte- og avgiftslettelser.

Presidenten: Representanten Hans Olav Syversen ønsker å framsette et representantforslag.

Hans Olav Syversen (KrF) [09:02:48]: På vegne av representantene Dagrun Eriksen, Geir Jørgen Bekkevold og meg selv vil jeg fremsette et representantforslag om å iverksette en handlingsplan mot jødehat.

Presidenten: Representanten Geir Jørgen Bekkevold ønsker å framsette et representantforslag.

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) [09:03:18]: På vegne av representantene Hans Olav Syversen, Kjell Ingolf Ropstad og meg selv har jeg gleden av å fremme et representantforslag om bedre koordinering og strategisk styring av IKT-prosjekter i offentlig sektor.

Presidenten: Representanten Sonja Irene Sjøli ønsker å framsette et representantforslag.

Sonja Irene Sjøli (H) [09:03:43]: På vegne av representanten Bent Høie og meg selv vil jeg fremme et forslag om en ny kolsstrategi.

Presidenten: Representanten Trond Helleland ønsker å framsette et representantforslag. – Helleland.

Representanten Helleland ønsker ikke å framsette noe representantforslag – men det gjør representanten Anders B. Werp.

Anders B. Werp (H) [09:04:22]: På vegne av representantene André Oktay Dahl, Ine M. Eriksen Søreide, Lars Myraune, Svein Harberg og meg selv har jeg gleden av å framsette et forslag om målrettet og forsterket innsats for informasjons- og cybersikkerhet.

Presidenten: Representanten Laila Dåvøy ønsker å framsette et representantforslag.

Laila Dåvøy (KrF) [09:04:54]: I dag har jeg gleden av å fremsette et representantforslag fra representantene Line Henriette Hjemdal, Kjell Ingolf Ropstad, Hans Olav Syversen, Dagrun Eriksen og meg selv om reduksjon av tidsrammen og omfanget av senaborter.

Presidenten: Når det gjelder det annonserte representantforslag til framsetting av representanten Trond Helleland, kan ikke presidenten se at heller noen av de øvrige forslagsstillerne er til stede, og da må vi prøve å greie oss gjennom sommeren uten å få anledning til å jobbe med det!

Alle framlagte forslag vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Representanten Borghild Tenden ber om ordet til dagsordenen.

Borghild Tenden (V) [09:05:59]: Det dreier seg ikke om dagsordenen i dag, men det dreier seg rett og slett om en votering i går som jeg har behov for å oppklare.

Presidenten: Med Stortingets tilslutning er presidenten innstilt på å tillate det.

Borghild Tenden (V) [09:06:14]: Venstre stemte dessverre mot III i innstillingen om Forsvaret. Vi skulle stemt for.

Presidenten: Da vil det framgå av dagens protokoll hva som er Venstres egentlige standpunkt i saken.