Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 16. juni 2011 kl. 9

Dato:
President: Line Henriette Hjemdal

Dokument: 

Sak nr. 21 [22:59:11]

Innstilling fra utenriks- og forsvarskomiteen om investeringar i Forsvaret

Talarar

Votering i sak nr. 21

Votering i sak nr. 21

Presidenten: Under debatten har Trine Skei Grande satt fram et forslag, forslag nr. 1, på vegne av Venstre. Forslaget er omdelt på representantenes plasser i salen og lyder:

«Beslutning om anskaffelse av treningsfly utsettes til våren 2012, når et oppdatert anslag for levetidskostnader og den neste langtidsplanen for Forsvaret foreligger.»

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 93 stemmer mot 1 stemme ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 01.00.43)Komiteen hadde innstilt:

Stortinget samtykker i at Forsvarsdepartementet i 2011 kan

  • starte opp nye investeringsprosjekt, medrekna større eigedoms-, byggje- og anleggsprosjekt, omtala i kapittel 2 og 3 Nye prosjekt for godkjenning i den framlagde proposisjonen, innanfor dei gjevne kostnadsrammene.

  • endre tidlegare vedtekne investeringsprosjekt, omtala i kapittel 4 Tidlegare vedtekne materiellprosjekt i den framlagde proposisjonen, innanfor dei gjevne kostnadsrammene.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Presidenten: Representanten Martin Kolberg har bedt om ordet for å framsette et representantforslag.

Med hjemmel i § 28 første ledd i Stortingets forretningsorden vil presidenten etterkomme det, og samtidig be om Stortingets tilslutning til at fristen for innlevering til Stortingets administrasjon i samme ledd fravikes.

– Det anses vedtatt.

Martin Kolberg (A) [00:53:55]: På vegne av Ketil Solvik-Olsen, Erna Solberg, Dagfinn Høybråten, Trygve Slagsvold Vedum, Bård Vegar Solhjell, Trine Skei Grande og meg selv har jeg gleden av å fremme forslag om endringer i forvaltningen av rovvilt.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.