Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte onsdag den 9. juni 2010 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokument: 

Sak nr. 7 [12:42:46]

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Jon Jæger Gåsvatn, Per Arne Olsen og Kari Kjønaas Kjos om innføring av samfunnskontrakt for å bedre samspill mellom offentlig sektor og ideell sektor

Talarar

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten har Jon Jæger Gåsvatn satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen oppnevne et offentlig utvalg til å utarbeide et forslag til en norsk samfunnskontrakt på områdene helse, omsorg og sosiale tjenester. Et slikt utvalg bør representere myndighetene, brukerorganisasjonene og et bredt spekter av private og private ideelle helse- og omsorgsvirksomheter.

Resultatet av utvalgets arbeid fremlegges for Stortinget.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Bent Høie (H) [15:52:40] (fra salen): President! Høyre vil subsidiært stemme for innstillingen.

Presidenten: Kan representanten Høie gjenta det han sa nå?

Bent Høie (H) [15:52:49]: (fra salen): Høyre vil subsidiært stemme for innstillingen, så det kan ikke voteres alternativt mellom innstillingen og forslaget.

Presidenten: Da gjør vi det slik at vi først stemmer over forslaget fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti.

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet, Høyre og Fremskrittspartiet ble med 57 mot 50 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.53.17)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:68 S (2009–2010) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Jon Jæger Gåsvatn, Per Arne Olsen og Kari Kjønaas Kjos om innføring av samfunnskontrakt for å bedre samspill mellom offentlig sektor og ideell sektor – vedlegges protokollen

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.