Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte onsdag den 10. juni 2009 kl. 9

Dato:
President: Eirin Faldet

Dokument: 

Sak nr. 2 [09:07:19]

Innstilling fra justiskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Jan Arild Ellingsen, Solveig Horne, Thore A. Nistad og Karin S. Woldseth om endring av norske myndigheters håndtering av saker om barnebortføring

Talarar

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Jan Arild Ellingsen satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen gjennomføre de nødvendige tiltak som vil medføre at:

    • 1. Staten ikke krever inn penger på vegne av barnebortførere.

    • 2. Bidrag fra samværsberettiget norsk forelder ikke disponeres av den bortførende forelder på barnets vegne, gjennom at barnebidrag settes under administrasjon av overformynderiet.

    • 3. Det blir mulig å beslaglegge barnebortførers formue som er i Norge.

    • 4. Det i større utstrekning blir mulig for politiet å pågripe barnebortførerne dersom de returnerer midlertidig til Norge.

    • 5. Det opprettes råd for samordnet innsats mellom relevante myndigheter for bistand til norske foreldre som har fått barn bortført.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og komiteens innstilling.

Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:38 (2008–2009) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Jan Arild Ellingsen, Solveig Horne, Thore A. Nistad og Karin S. Woldseth om endring av norske myndigheters håndtering av saker om barnebortføring – vedlegges protokollen.

Voteringstavlene viste at det var avgitt 54 stemmer for komiteens innstilling og 18 stemmer for forslaget fra Fremskrittspartiet.

(Voteringsutskrift kl. 10.45.38)

Presidenten: Det ble feil.

Sekretæren sier at avstemningskartet viser at vi er for få i salen. Vi prøver en ny avstemning.

Voteringstavlene viste at det var avgitt 57 stemmer for komiteens innstilling og 16 stemmer for forslaget fra Fremskrittspartiet.

(Voteringsutskrift kl. 10.46.44)

Presidenten: Da må vi ta en liten pause. –

Da kan vi fortsette. Feilen er funnet, det var trykket inn for avstemning i Odelstinget, og da blir det et annet antall. Jeg er glad for at vi som er i Lagtinget, får mulighet til å være med på avstemningen vi også.

Da tar vi voteringen i sak nr. 2 om igjen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet ble innstillingen bifalt med 86 mot 23 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 10.50.06)