Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte fredag den 15. juni 2007 kl. 10.24

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dokument: 

Sak nr. 4

Innstilling fra finanskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson og Ulf Leirstein om å innføre en ny modell for individuell pensjonssparing med skattefradrag (IPS), samt gjeninnføre tidligere regler knyttet til livrente

Talarar

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten er det satt fram 3 forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Jan Tore Sanner på vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslagene nr. 2 og 3, fra Ulf Leirstein på vegne av Fremskrittspartiet

Forslagene nr. 2 og 3 tas opp til votering.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen snarest, og senest i forbindelse med fremleggelsen av budsjettet for 2008, fremme en sak for Stortinget om ny ordning for privat pensjonssparing med skattefordel som er i tråd med de løsninger som er skissert i Dokument nr. 8:52 (2006- 2007) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson og Ulf Leirstein om å innføre en ny modell for individuell pensjonssparing med skattefradrag (IPS), samt gjeninnføre tidligere regler knyttet til livrente.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen snarest, og senest i forbindelse med fremleggelsen av budsjettet for 2008, om å gjeninnføre det regelverket som gjaldt før 1. januar 2007, når det gjelder livrente.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 80 mot 22 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 17.03.54)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre, lyder:

«Dokument nr. 8:52 (2006-2007) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson og Ulf Leirstein om å innføre en ny modell for individuell pensjonssparing med skattefradrag (IPS), samt gjeninnføre tidligere regler knyttet til livrente – vedlegges protokollen.»

Det vil bli votert alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteens hadde innstilt:

Dokument nr. 8:52 (2006-2007) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson og Ulf Leirstein om å innføre en ny modell for individuell pensjonssparing med skattefradrag (IPS), samt gjeninnføre tidligere regler knyttet til livrente – bifalles ikke.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ble innstillingen bifalt med 54 mot 48 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 17.04.37)